Algemene voorwaarden

ALGEMENE LEVERING/MONTAGE VOORWAARDEN HOUTHANDEL RTT Versie maart 2019
Het werken met constructiehout, schuttingen en tuinhout gaat niet altijd zonder risico’s. De volgende voorwaarden zijn opgesteld voor een veilige en plezierige werkomgeving voor de bouwers.

Bouwterrein.
Voor het plaatsen van een schutting is een werkruimte van ± 100 cm breedte nodig. Eventueel voortijdig verwijderde grond dient minimaal 1 meter van de bouwplaats afgevoerd te worden en dient geen hinder te veroorzaken voor de bouwers. Indien de bouwers vinden dat er sprake is van een te gevaarlijke situatie, maken zij dit kenbaar bij de opdrachtgever. De volgende besluiten kunnen worden genomen:
- Tegen extra kosten het terrein bouwvriendelijk maken.
- Het plaatsen uit te stellen totdat het bouwvriendelijk is aangepast. Hiervoor worden voorrijkosten in rekening gebracht.
Als laatste dient het materiaal maximaal 15-20 meter van de betreffende bouwgrond gelost te kunnen worden. Indien deze afstand groter is kunnen hiervoor kosten in rekening worden gebracht.

Bouwrijp bouwterrein.
Een bouwrijp bouwterrein is vrij van:
- Straatwerk
- Fundering
- Puin
- Wortels
- Bomen
- Oude schutting onderdelen
- Leidingwerk in de grond (gas, water, elektra etc.)
Indien het bouwterrein niet vrij is van bovenstaand genoemde onderdelen kan in overleg met de bouwer het bouwterrein vrijgemaakt worden tegen extra kosten. Ook kunnen extra kosten in rekening gebracht worden indien de grond klei of veen bevat, waardoor de bouwer hinder/vertraging ondervindt.

Bouw en werkzaamheden.
Inbegrepen in de bouwwerkzaamheden:
- Uitzetten van de lijn van de schutting
- Het boren of uitgraven van grond ten behoeve van palen en betonplaten
- Het zetten van de schutting
- Het aanbrengen van (beton)elementen.
Vervolgens wordt de schutting of buitenverblijf op exacte hoogte gesteld. Op de bouwplaats dient stroom en in sommige gevallen water aanwezig te zijn.
Houthandel RTT is niet verantwoordelijk voor alle andere (niet genoemde) werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld herbestrating en tuinaanleg.

Uitzetten van de schutting of buitenverblijf.
Bij het uitzetten van de lijnen en peilen dient de opdrachtgever aanwezig te zijn. De uitzetting dient in samenspraak met de opdrachtgever gedaan te worden, of de opdrachtgever dient van te voren de lijnen evenals de hoogte van de schutting uit te zetten. Op het moment dat de lijn definitief uitgezet is dient de opdrachtgever hier een akkoord voor te geven middels handtekening of schriftelijke bevestiging. Wij plaatsen het bouwwerk op de door u gewenste plaats. Wij adviseren u vooraf een klikmelding uit te voeren op de plek waar de schutting wordt geplaatst.
Houthandel RTT is niet aansprakelijk voor schade aan kabels en/of leidingen bij graafwerkzaamheden.

Schutting fundatie.
Schuttingpalen worden ± 70 cm diep geplaatst. Geadviseerd kan worden om een betonvoet aan de paal te storten. Dit is vooral nodig wanneer sprake is van hoge waterstand, een aarde bestaande uit (natte) klei of indien de grond net is opgebracht. Meerprijs voor het storten van beton om de paal is €12,00 per paal. Uiteraard kunt u kiezen om dit niet te doen of dit later te (laten) doen.
Indien de schutting begint of eindigt tegen uw woonhuis, schuur of andere bebouwingen, wordt normaliter geen paal bij de bebouwing geplaatst vanwege de fundering van uw huis. Hiervoor wordt een U-profiel gebruikt. Dit vervangt een paal. De montage van een U-profiel is arbeidsintensiever en zal hierdoor niet leiden tot kostenreductie. Indien een (beton) paal toch gewenst is zal dit tegen extra kosten worden uitgevoerd.
De betonplaat kan maximaal een verloop van 10 cm in de grond opvangen. Indien het verloop groter is, wordt een hoogte verspringing aangebracht tegen een meerprijs van €20,00 per verspringing.
Bij een schutting van 7 schermen of minder is het waterpas maken van 1 eindscherm en 1 eindbetonplaat bij de prijs inbegrepen.
Bij een schutting van 8 schermen of meer is het waterpas maken van 2 schermen en 2 betonplaten bij de prijs inbegrepen. Per extra scherm-betonplaat waterpas maken wordt een meerprijs gerekend van €20,00.

Afwerking.
Na oplevering van de schutting checkt de opdrachtgever de afgesproken lijn en het waterpas plaatsen (horizontaal en verticaal) van de schutting en dient hier akkoord op te geven. Na akkoord is Houthandel RTT niet meer verantwoordelijk voor het na afloop niet correct plaatsen of scheefstand van de schutting. Indien het waterpas maken van het laatste scherm moeilijkheden veroorzaakt door de smalle afmeting, kan dit in voortijdig overleg opgelost worden. De hiervoor geleverde meerwerk wordt in rekening gebracht. Deze extra kosten bedragen €42,50 per medewerker op locatie per uur.

Betaling.
Na oplevering en akkoord van de klant wordt de factuur inclusief extra kosten aan meerwerk ter plekke en contant afgerekend met de schuttingzetter tenzij anders is besproken.

Annulering.
Bij annulering van de opdracht wordt 15% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Door weersomstandigheden kan het voorkomen dat er niet op de afgesproken dag geplaatst wordt. Dit wordt gecommuniceerd naar de klant.

Alle bovenstaand genoemde prijzen zijn inclusief BTW.(Download de Algemene voorwaarden als PDF bestand.)
© 2015 - 2021 Houthandel RTT zakelijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel